Knihovna Libri nostri

Katolík má být "podoben hospodáři, který vynáší ze své zásoby věci nové i staré". Věcí nových je všude bezpočtu. K poznání starých nabízíme své služby.

ODDĚLENÍ    O KNIHOVNĚ

přesně

Co je cílem presidenta Putina?

Пу́тин Влади́мир Влади́мирович, Hampl Petr, 2007
Oddělení: Dějiny našeho národa
Pododdělení: Novodobé dokumenty, týkající se našeho národa

1. Jedni ho považují za lháře, jiní za visionáře. Ať první nebo druhé, již 15 let jde o světový fenomén. Co si o tom myslet? PhDr. Petr Hampl Ph. D. se přiklání k tomu druhému.
2. Knihovna Libri nostri otiskuje u příležitosti 10. výročí slavné Putinovo vystoupení na Mezinárodní bezpečnostní konferenci v Mnichově 10. 2. 2007, kterým ruský president šokoval celý svět.
3. Dále otiskujeme Putinův neméně slavný článek – k summitu APEC ve vietnamském Danangu 10. – 11. 11 2017. Kvůli tomuto článku skončil summit bez jakéhokoliv výsledku a nemohlo dojít ani k setkání Putina a Trumpa.
4. Nyní pak připojujeme Putinův text "75 let velkého vítězství: společná odpovědnost za historii a budoucnost" z 18. června 2020.
5. Už to vypadá jako sebrané spisy, ale ať zkusí i západní vůdci přemýšlet a řeknou i oni něco, co nebude lidem ke smíchu; dokáže-li to některý, otiskneme ho hned druhý den. Takže slovo pres. Putina k Ukrajině: po třiceti letech blábolů a lží západních médií jsou tu historická fakta – a je to zase intelektuální výkon ...