Knihovna Libri nostri

Katolík má být "podoben hospodáři, který vynáší ze své zásoby věci nové i staré". Věcí nových je všude bezpočtu. K poznání starých nabízíme své služby.

ODDĚLENÍ    O KNIHOVNĚ

přesně

Vítězové – kompletní (všechny svazky)

Braito Silvestr Maria Josef (aj. red.), 1948
Oddělení: Hagiografie
Pododdělení: Soustavné přehledy světců

"Vítězové. Naši Vítězové musejí více proniknouti. Dočítáte se v Hlubině, v čem záleží křesťanská dokonalost, o tom, že všichni jsou povoláni ke svatosti. Proto jsme založili sbírku Vítězů, abychom ukázali na nejstarších i na nejnovějších příkladech, že všechny stavy a všechny povahy mohou opravdu uskutečniti Krista a jeho učení v konkrétním životě. Proto uveřejňujeme především životy svatých neznámých, poslední doby. Všechny řády i kongregace tu mají příležitost ukázati světu svůj skrytý poklad, ukázati, jak jejich duch vedl skrze svaté zakladatele anebo svaté členy, jak vedl k naplněni Evangelia. Máme již řadu rukopisů v zásobě, takže již celý příští rok je vlastně obsazen. Prosíme proto všechny své čtenáře, aby se podle možností abonovali i na Vítěze anebo aspoň, aby upozornili na Vítěze ty, kterým je Hlubina poněkud vysoká. Zvláště veledůstojní páni mohli by nám zde svou propagací velmi prospěti. Vítězové jsou zaručeni, nejsou v krisi, ale je nám líto, že nejsou ještě více rozšířeni. Vydali jsme již 10 životů svatých. V tomto počtu může každý najiti svého svatého, svůj vzor. Braito" Vítězové. Na hlubinu 1935, č. 10, str. 644n.
Roč. 8 v r. 1941 Němci zakázali (poslední byl sv. 0805), takže pokus o pokračování byl učiněn až po osvobození Československa v r. 1945, avšak v r. 1946 vydávání, snad pro nedostatek invence, končí: do edice byl zařazen už jen sv. 7 jako poslední.
Pozn. 1: Jednotlivé svazky jsou různého původu. Pokud by někomu vadila horší kvalita některého svazku, napište nám – pokusíme se daný svazek obstarat odjinud.
Pozn. 2: Náš obdiv patří bedlivé knihovnici Mgr. L. K. – byli jsme v šoku, když se v poště najednou objevila všechna dosud chybějící čísla ...