Knihovna Libri nostri

Katolík má být "podoben hospodáři, který vynáší ze své zásoby věci nové i staré". Věcí nových je všude bezpočtu. K poznání starých nabízíme své služby.

ODDĚLENÍ    O KNIHOVNĚ

přesně

Laureáti Európskej ceny (držitelé ceny hraběte Richarda Mikuláše Coudenhove-Kalergiho).

Liechtenstein Nikolaus von, 2020
Oddělení: Dějiny našeho národa
Pododdělení: Novodobé dokumenty, týkající se našeho národa

Autor je předsedou Evropské společnosti Coudenhove-Kalergi, nazvané po člověku, který již roku 1925 (t. j. ještě před A. Hitlerem – Norimberské zákony jsou až z r. 1935) předložil v knize Praktischer Idealismus eugenický návrh na Novou Evropu, Pan Evropu tvořenou jediným rasově nově vytvořeným národem. A. Hitler sice padl r. 1945, ale vedoucí činitelé se obrátili k utopii Kalergiho a pokoušejí se ji postupně realizovat (Schengen, euro, migranti ...). Dnešním vedoucím činitelům byl "myslitel" vzorem i v tom, že neměl vlastní děti.
Někteří z uvedených laureátů Kalergiho ceny jí byli oceněni, ale jen zdánlivě, jako tzv. křoví. Příkladem může být biskup Franjo Komarica (2002), za války v Bosně horlivý podporovatel nejen katolíků, ale i muslimů, jenž pozval sestry "Matky Terezy" (sama laureátka, 1973, podobné Templetonovy ceny), která svými řeholnicemi sice přímo novou rasu nevytváří, v jejíchž komunitách ale jde i o to, zvyknout si na doslova celosvětový mix ras.
Převzato z http://www.coudenhove-kalergi-society.eu – za překlad do slovenštiny děkujeme. Cena se uděluje každé dva roky, v lednu za minulé dvojletí. Cena za rok 2018 byla udělena "ukrajinské nebeské setnině" in memoriam. Připojujeme dva příklady zprávy o udělení ceny – A. Merkelové a té za rok 2018. V r. 2020 získal tuto cenu president Rumunska, Klaus Werner Iohannis. Jeho "kvality": Němec, liberál, bezdětný.
Viz Pan-Evropa. Praktický idealismus – Praktischer Idealismus. Coudenhove-Kalergi Richard Nicolaus von, hrabě, 1926 v pododd.: 1109: Odpor k pověrám (spiritismu, darwinismu ...).